in

Таныг удаанаар үхэлд хүргэж буй хоол хүнс. Эдгээр хүнсийг яг өнөөдрөөс идэхээ зогсоо!

Бидний хоол хүнсэндээ өргөнөөр хэрэглэдэг зарим бүтээгдэхүүнүүд аажмаар биднийг үхэлд хүргэдэг гэвэл та итгэх үү? Таныг удаанаар үхэлд хүргэх эрсдэлтэй хоол хүнсний мэдээллийг “healthyandpretty.com” сайт мэдээлснийг орчуулан хүргэж байна.

1. Элсэн чихэр

Та эрүүл мэндийнхээ төлөө элсэн чихэрнээс татгалзаарай. Элсэн чихэр чихрийн шижингээр өвчлөх магадлалыг нэмэгдүүлдэг. Мөн үрчлээ үүсгэж, таргалалт, шүд хорхойтуулдаг. Та элсэн чихрээс татгалзаж, эрүүл мэндээ хамгаалаарай. Мөн хөгшрөлтийг түргэсэгдэг байна.

2. Утсан мах

Утсан мах байнга хэрэглэх нь ходоодны үйл ажиллагаанд сөргөөр нөлөөлдөг байна. Улмаар ходоодны шархлаа үүсгэж, та насан туршдаа хүссэн зүйлээ идэж чадахгүйд хүрнэ.

3. Транс тос

Дэлхийн ихэнх орон транс маш их хэмжээгээр хүнсэндээ өргөн хэрэглэдэг. Гэтэл уг тос хорт хавдар үүсгэдэг байна. Мөн зүрх судасны өвчин таргалалт үүсгэдэг болохыг тогтоожээ. Харин үүний оронд оливын тос хэрэглэхийг зөвлөе.

4. Түргэн хоол

Түргэн хоолноос татгалзах хэдэн мянган шалтгаан бий. Та түргэн хоолыг байнга хэрэглэдэг бол таны эрүүл мэнд ихээхэн хохирол амссан гэсэн үг. Түргэн хоол хорт хавдрын эрсдлийг нэмэгдүүлдэг байна.

5. Шарсан төмс

Бүх шарсан төмсөнд акриламид гэх аюултай бодис агуулдаг. Энэхүү бодис ходоод, хөх, түрүү булчирхай, шулуун гэдэсний хорт хавдрын эрсдлийг нэмэгдүүлдэг.

6. Согтууруулах ундаа

Архи хэрэглэдэг хүмүүсийн дотор эрхтэн тун муу байдаг. Дэлхийд өдөрт амиа алдаж буй нийт иргэдийг 10 хувь нь архины улмаас хорвоогийн мөнх бусыг үзүүлдэг байна.

Мэдээллийн эх сурвалж : www.Reach.mn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ходоодны хорт хавдрын үед илрэх 6 шинж тэмдэг

Манай ээж яг энэ аргаар гэртээ алимны цуу хийдэг. Гэртээ алимны цуу бэлтгэж сурцгаая