in

Та эдгээр 3 жорыг сурснаар хумсны мөөгөнцөр, кандидоз, ханиалгах, цусны эргэлтийг сайжруулах гэх мэт өвчнөөс хурдан ангижрах болно!

Гипотиреодизм болон гипертиреодизмээс урьдчилан сэргийлэх үйлчилгээтэй! Хумсыг хоолны зориулалтаар өргөн хэрэглэдэг бөгөөд аяганд тааламжтай үнэр, амтыг өгдөг. Гэхдээ энэ нь илүү их боломжуудтай! Хумс нь бидний биед хэрэгтэй шим тэжээл, чухал тосоор баялаг юм. Хумс нь ариутгагч, эдгээх, мөөгөнцөр, бактерийн эсрэг, антиоксидант, өвдөлт намдаах, үрэвслийн эсрэг шинж чанартай байдаг. Сармис нь бодисын солилцоог хурдасгаж, хоол боловсруулалтыг сайжруулж, өөх тос алдахад тусалдаг тул ханиалгах, гэдэсний хий, ү р э в с э л, шүд өвдөх, бронхит, жин хасахад хэрэглэхийг зөвлөж байна.

Евгенол нь хумсны үнэрийг өгдөг бодис бөгөөд эмийн ихэнх хүчийг өгдөг. Eugenol-ийн ачаар хумс нь ариутгах, мэдээ алдуулах шинж чанартай байдаг. Хоол боловсруулах тогтолцооны хорт хавдар, үе мөчний ү р э в с э л д хумс нь эерэг нөлөө үзүүлдэг болохыг баталсан судалгаанууд байдаг. Хумсаас бид төмөр, марганец, кали, селен, магни зэрэг эрдэс бодисыг олж авдаг. Үүнээс гадна А, С, К, бета-каротин зэрэг витаминаар хангадаг. Хумсаас маш сайн тосыг гаргаж авдаг бөгөөд энэ нь сул хумсыг бэхжүүлэх, хумсны мөөгөнцөртэй тэмцэхэд ашиглагддаг.

Өөр нэг гайхалтай үр дүнтэй хумсны бүтээгдэхүүн нь хумсны ханд юм. Сармисны хумсны хандыг мөөгөнцөр, вирусын эмчилгээнд хэрэглэдэг. Устай хольж, амны хөндийн антисептик болгон ашигладаг. Цэвэр ханд нь шавьж хазуулсан үед загатнаа арилгах үйлчилгээтэй. Бид танд т о с, хумсны ханд хийх жорыг санал болгож байна.

Хумсны т о с, хандны ердөө 10 төрлийн хэрэглээг энд харуулав.

  1. Өвдөлт намдаах, ариутгах үйлчилгээтэй – Хумс нь шүд, буйлны өвдөлт, хоолойн ү р э в с л и й г намдаана. Энэ нь халдвар, т ү л э г д э л т, ш а р х ы г эмчлэх сайн гэрийн эмчилгээ юм.
  2. Цусны эргэлт – Хумс нь цусыг хоргүйжүүлж, цусны эргэлтийг сайжруулж, бүх биед ашигтай, дархлааны системийг идэвхжүүлдэг.
  3. Салстыг арилгана – Хумс нь цэр гадагшлуулах үйлчилгээтэй бөгөөд хоолой, улаан хоолой дахь салстыг багасгадаг.
  4. Бодисын солилцоог хурдасгана – Хумс нь бодисын солилцоог хурдасгаж, хоол боловсруулах үүрэгтэй шүлс, шингэний үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлдэг. Энэ нь ө ө х т о с ы г хурдан шатаахад хүргэдэг.
  5. Хоол боловсруулалтыг сайжруулна – Хумс нь хоол боловсруулах ферментийн шүүрлийг ихэсгэдэг тул хоол боловсруулалтыг сайжруулдаг. Энэ нь ө т г ө н хаталттай тэмцэж, дотор муухайрах, ходоодны таагүй үед тусалдаг.
  6. Таталт – Хумс нь булчингийн агшилтыг багасгаж, агшилтыг арилгадаг.
  7. Амны хөндийн антисептик – Хумс нь амны хөндий, ходоодонд агуулагдах бактерийн эсрэг сайн ариутгагч бодис бөгөөд амны эвгүй үнэрийг арилгахад тусалдаг.
  8. Бамбай булчирхай – Энэ нь бамбай булчирхайд сайнаар нөлөөлдөг бөгөөд бамбай булчирхайн гипотиреодизм болон гипертиреодизмаас урьдчилан сэргийлэх үйлчилгээтэй.
  9. Холестерины хяналт – Хумс нь муу холестериныг хянахад тусалдаг.
  10. Ү р э в с л и й н эсрэг үйлчилгээтэй

Хумс нь ү р э в с э л т өвчинтэй тэмцэхэд тусалдаг байгалийн ү р э в с л и й н эсрэг сайн бодис юм.

  • Сармисны үр шимийг хүртэхийн тулд ү р э в с э л, хоол боловсруулах э р х т н и й эмгэг зэрэг дотрын эмгэгийн үед энэ амтлагчаар хийсэн цай хэрэглэх нь хамгийн тохиромжтой.
  • 1 литр ус буцалгаад 1 халбага хумс нэмээд дахин 10 минутын турш халаана. Тагийг нь таглаад бүрэн хөргөх хүртэл эгц байлгана. Шүүж, өдөрт 3-аас илүүгүй аяга ууна.
  • Хумсыг бэхжүүлэх, хумсны мөөгөнцөр, арьсны мөөгөнцөртэй тэмцэхэд хумсны т о с ы г хэрэглэхийг зөвлөж байна.
  • Тос бэлтгэхийн тулд 30 гр хумсыг 200 мл чидун эсвэл наранцэцгийн тостой хольж, нэг цагийн турш бага дулаанаар усан саванд халаана.
  • Хөргөж, шүүж, цэвэр шилэн саванд хадгална.

 

  • Мөөгөнцөр, вирустэй тэмцэхэд хумсны ханд.
  • Спирт эсвэл усанд ууссан, экологийн үнэр болгон ашиглаж болно.
  • Устай хольсноор энэ нь амны хөндийн антисептикийн үүрэг гүйцэтгэдэг.
  • Б э л э г э р х т н и й к а н д и д о з ы н үед бэлэг э р х т н и й загатнаа арилгахын тулд нэг халбага хандыг нэг аяга усанд хийнэ. Өглөө болон унтахын өмнө өдөрт хоёр удаа зайлж угаана.
  • Мөн цэвэр ханд нь шавьж хазуулсан үед загатнаа арилгах үйлчилгээтэй.
  • Ханд бэлтгэхийн тулд 30 грамм хумс, 300 мл архи зэргийг хар шилэн саванд хийнэ. Холих ба дор хаяж хоёр сарын турш уусвэрийг татах.
  • Шингэн нь хүрэн өнгөтэй болсон үед хэрэглэхэд бэлэн болно.

Анхаарах зүйл: хумс нь жирэмсэн болон хөхүүл эмэгтэйчүүд, 6-аас доош насны хүүхдүүд, хоол боловсруулах эрхтний эмгэг, мэдрэлийн эмгэг бүхий өвчтөнүүдэд эсрэг заалттай байдаг.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Xeлиkoбakтepийr эмгүйгээр яаж арилгах вэ? Нууцыг эмч нар илрүүлсэн!

Энэ витамины дутагдал нь хэврэг, үс унах, хэврэг хумс, арьсны тууралт болон бусад шалтгаан болдог!