in

Сонгино нь цусан дахь сахарын хэмжээг бууруулахад тустай. Би сайн жор олсон бөгөөд хэдэн жилийн турш сахарын түвшин минь хэвийн байгаа нь надад сайхан санагддаг!

Би энэ жил 75 нас хүрнэ. Мэдээж янз бүрийн асуудал байдаг: даралт, цусан дахь сахар ихэссэн – 7,9.

Би хоолны дэглэм барьж, мөн caxapаа хэвийн болгохын тулд сайн жор хэрэглэж эхэлсэн. Би маш их баяртай байгаа тул уншигчидтай хуваалцахаар шийдлээ.

Чихрийн шижин өвчинд:

Бидэнд 3 кг том хэмжээний сонгино хэрэгтэй. Үүнийг ойролцоогоор 10 тэнцүү хэсэгт хуваа. Өглөө нь жижиглэн хэрчсэн сонгиноо жижиг паалантай саванд хийж, нэг аяга буцалсан халуун ус хийнэ. 8-10 минут буцалгана.

Дараа нь тэр галаас аваад дарав. Би сонгиныг хаяж, шингэнийг 3 хэсэгт хувааж, хоолны өмнө 30 минутын өмнө өдөрт 3 удаа ууна. Ингээд 10 хоног завсарлагагүй.

6 сарын дараа давтана.

Сонгино нь амархан шингэдэг нүүрс усаар баялаг бөгөөд г л ю к о з, ф р у к т о з, с а х а р о з болон бусад витаминууд В, РР, Е бүлгийн витаминууд, к а р о т и н агуулдаг. Сонгино нь ашигт эрдэс б о д и с агуулдаг: төмөр, н а т р и, к а л и, к о б а л ь т, ф о с ф о р, к а л ь ц и, зэс, ц а й р, м а н г а н, түүнчлэн органик хүчил: алим, нимбэг, эфирийн т о с. Сонгиныг булцуунаас ялгаатай нь сонгинын иш нь витамин, эрдэс б о д и с о о р баялаг байдаг.

Сонгино нь с к л е р о з ы н эсрэг үр дүнтэй б о д и с бөгөөд цусан дахь сахарын агууламжийг бууруулж, х о л е р е т и к нөлөөтэй, ходоодны шүүрлийн үйл ажиллагааг идэвхжүүлж, с п е р м и й н үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлнэ.

Сонгино түрүү булчирхайн  г и п е р т р о ф и д маш их тусалдаг.

Сонгино нь хоолны амтыг сайжруулж, витамин, эрдэс бодисоор баяжуулж, хоолны дуршлыг сайжруулж, зүрх судасны тогтолцооны үйл ажиллагааг идэвхжүүлж, бага зэргийн тайвшруулах үйлчилгээтэй, хоол боловсруулалтыг сайжруулдаг.

Сонгино нь аль хэдийн дурдсанчлан салст бүрхэвчийг цочроох үйлчилгээтэй эфирийн тос агуулдаг тул г а с т р и т, ходоод, арван хоёр нугалаа шархлаа, ходоод гэдэсний замын бусад өвчинд эсрэг заалттай байдаг. Бөөр, элэг гэх мэт.

Сонгинын ф и т о н ц и д нь хүний халдварт өвчний бүх мэдэгдэж буй н я н, эмгэг төрүүлэгчдийг  устгадаг.

Сонгино нь идээт шарх, арьсны түлэгдэлт, м а с т и т, о с т е о м и е л и т, с т о м а т и т, т р о ф и к шарх, амьсгалын дээд зам, уушгины өвчний эмчилгээнд өргөн хэрэглэгддэг.

Сонгино нь нянгийн хүндрэлээс сэргийлдэг тул томуу, томуу төст өвчний хувьд ашигтай байдаг.

Сонгинын бүх жагсаалтад орсон эмийн шинж чанарууд дээр сонгино нь биеийн дархлааг нэмэгдүүлж, хоолой өвдөх, хамарнаас нус гоожих, ийм төрлийн өвчин, с к л е р о з ы н хөгжлийг удаашруулдаг болохыг нэмж хэлэх хэрэгтэй.

Ардын анагаах ухаанд эмийн зориулалтаар түүхий, чанасан, шарсан, хатаасан сонгино, шинэхэн навч, дээд бүрхүүл, үрийг шүүс, нухаш, дусаах хэлбэрээр өргөн хэрэглэдэг.

Шинэ сонгиныг 10 гр-аас эхлэн амаар ууж, аажмаар т о н з и л л и т, амьсгалын дээд замын к а т р и н, архаг б р о н х и т, гуурсан хоолойн багтраа, с ү р ь е э, ходоодны шүүсний хүчил багатай, өтгөн хатах, түрүү булчирхайн ү р э в с э л зэрэгт түүний хэмжээг аажмаар нэмэгдүүлэхийг зөвлөж байна.

Сонгино нь цусан дахь х о л е с т е р и н ы хэмжээг бууруулдаг тул а т е р о с к л е р о з, цусны даралт ихсэх өвчинд тустай. Цочмог өвчний үед сонгино өдөрт 2 удаа, архаг өвчний үед өдөрт 1 удаа хоол идэхээс 15-20 минутын өмнө ууна. Энэ тохиолдолд хоолны дуршлыг сайжруулж, хоол боловсруулах шүүсийг ялгаж, хоол боловсруулах чадварыг сайжруулж, бага зэрэг тайвшруулах үйлчилгээтэй, цусан дахь сахарын хэмжээг бага зэрэг бууруулдаг. Сүүлийн үед чихрийн шижин өвчний эмчилгээнд ашиглаж байна. Тухайн өвчний хувьд түүхий сонгино эмчилгээнд хэрэглэхийг зөвлөдөггүй ба чанасан, шарсан, хатаасан сонгино хэрэглэх нь үр дүнтэй байдаг, учир нь биологийн идэвхт б о д и с ы н агууламж маш өндөр, эд эрхтнийг цочроох эфирийн т о с н ы хэмжээ их байдаг.

Жигнэсэн, хатаасан сонгино нь зүрхний титэм судасны өвчин, зүрхний хэмнэл алдагдах, цусны даралт ихсэх, с ү р ь е э, нойр булчирхайн ү р э в с э л, ходоодны шүүсний хүчил багатай г а с т р и т, ходоод, арван хоёр гэдэсний шархлаа, элэг, бөөрний өвчин, цус багадалт, к о л и т, цацрагийн гэмтэл зэрэгт тустай. Бэлгийн сулрал, г и п о с п е р м и (эрэгтэй хүний ​​эр бэлгийн эсийн дутагдал), хөгшрөлтийн өтгөн хатах, загатнах д е р м а т и т, боловсорч гүйцээгүй буцалгах, улаан улайлт болон бусад арьсны гэмтэл.

Энэ зорилгоор уураар жигнэх, шатаасан эсвэл хатаасан сонгиныг хоолны өмнө 15 минутын өмнө өдөрт 1-2 удаа 50-100 граммаар ууна. Эмчилгээний курс 2-3 долоо хоног байна. 10 хоногийн дараа курс давтагдана.

Арьсны өвчний хувьд өвчний нөхцөл байдлаас хамааран чанасан эсвэл шатаасан сонгинотой боолтыг өдөрт 1-4 удаа хийдэг. Тиймээс, ф у р у н к у л о з ы н үед сонгиныг хувааж, дутуу чанаад, боолтоор бэхлэх хэрэгтэй. 4-5 цаг тутамд солино.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Шулуун гэдсэнд хуримтлагдсан 15 кг xopт бoдиcыг хоёрхон орцтой жороор яаж арилгах вэ!

Бүх биеийг эдгээх өвөрмөц дасгал!