in

Нарсны ногоон боргоцойгоос эрүүл мэндийг тэтгэгч ундаа бэлдэх жор!

Тавдугаар сард түүсэн нарсны ногоон боргоцой бол байгалиас бидэнд өгч байгаа үнэ төлбөргүй эрүүл мэндийн үрэл юм!

  1. Цусны даралт ихсэх үед даралтыг хэвийн болгох, түүнчлэн г а с т р и т и й г даван туулахын тулд ногоон боргоцой туслах болно. 400гр а р х и н ы г шилэн саванд хийж, түүнийхээ эзлэхүүний 1/10 хэсэгт буталсан боргоцой хийж, дулаан газар долоо хоног байлгаад дараа нь хандмалыг 1-2 сарын турш өдөрт 3 удаа 1 хоолны халбагаар уух шаардлагатай.
  2. 5-р сарын 15-аас 6-р сарын 15 хүртэл цуглуулсан залуу боргоцойгоос гаргаж авсан ханд нь ханиалгах, б р о н х и т ы г эмчлэхэд маш сайн эм юм. 2 литр устай паалантай саванд 50-60 ширхэг боргоцой хийж, буцалгаад бага дулаанаар 2 цаг буцалгах шаардлагатай. Үүний дараа боргоцойгоо гаргаж аваад шөлөө хөргөөд 2 кг элсэн чихэр хийж зөөлөн гал дээр дахин 1г5 цаг буцалгана. Хоол идэхээс 10 минутын өмнө өдөрт 3 удаа 1 хоолны халбага хэмжээтэй хэрэглэнэ.
  3. Нарсны зөгийн бал нь бөөрний өвчин, бүх ханиаданд сайн. Залуу нарсны боргоцойг нунтаглаж, саванд хийж, элсэн чихэр цацаж, аяга таваг цонхны тавцан дээр нарлаг газар тавьж, түүнийгээ үе үе сэгсрэх шаардлагатай. Хэдэн өдрийн дараа та амттай өтгөн с и р о п авах болно. Үүнийг бүх хөргөсөн ундаанд нэмж, ууж, мөн дангаар нь идээрэй. Гэх мэтээр эдгэрэх хүртэл үргэлжилнэ.
  4. Нэлээд жижиг ногоон боргоцой ч гэсэн бөөрний чулуу, цөсний хүүдийнээс салахад тань тусална. Тэднийг түүж саванд хийгээд усаар дүүргэнэ. Үүнийгээ 5 минут буцалгана. Шөл хөргөсний дараа боргоцойг шүүж, хоолны дараа өдөрт 3 удаа 1/3 аяга ууна. K y p c эмчилгээ – 3 долоо хоног.
  5. Цочмог ба архаг ф а р и н г и т эмчилгээнд зөвлөж байна. Үүнийг хийхийн тулд эзлэхүүнтэй нарсны боргоцой, к а л е н д у л а навч, э в к а л и п т болон балжингарав цэцгийг холино. Хольцыг 0,5 литр буцалж буй усанд хийж, 7 минутын турш гарч буй уураар амьсгална. Процедурыг өдөрт дор хаяж 5 удаа хийнэ.
  6. Нэг найз маань ханиад, амьсгалын замын цочмог халдвар, б р о н х и т, уушгины ү р э в с э л зэргийг нарсны зөгийн балаар эмчлэхийг зааж өгсөн. Нарсны зөгийн бал бэлтгэхийн тулд боргоцойг паалантай саванд хийж, боргоцой ноос дээш 3-4 см-ээр давсан ус хийнэ. Үүнийгээ таглаад бага галаар 30 минутын турш буцалгана. Гал дээрээс нь аваад 40-50 хэм хүртэл хөргөөд шүүнэ. Хандын литр тутамд нэг кг заг нэмээд 1,5-2 цаг зөөлөн гал дээр буцалгана. Бэлэн болсон нарс зөгийн балыг хөргөгчийн доод тавиур дээр шилэн саванд хийж хадгална. Шаардлагатай бол 1 халбага нарсны зөгийн балыг нэг аяга бүлээн цай эсвэл сүүнд уусган өдөрт 3 удаа ууна.
  7. Ихэнхдээ олон с к л е р о з т о й өвчтөнүүдэд нүдний мэдрэлийн хатингаршилтай байдаг. Энэ тохиолдолд 1 дунд хэмжээний нимбэгийг 4 хэсэг хувааж, 100гр жижиг нарсны боргоцой, 25гр цэцэглэж буй өвс нэмж бүх зүйлийг 2,5литр устай паалантай саванд хийнэ. Үүн дээрээ 0,5кг элсэн чихэр нэмж буцалгаад, бага галаар 30 минут буцалгана. Гал дээрээс аваад 1 цаг байгасаны дараа өдөрт 3 удаа хоолны өмнө 1 хоолны халбагаар ууна.
  8. Ходоод, арван хоёр нугалаа гэдэсний шарлаа эмчилгээнд 100гр залуу нарсны боргоцойг хэрчиж түүнийгээ 0,5 литр өндөр чанартай а р х и н д хийж 14 хоног байлгана. Хоол идэхийн өмнө 1 хоолны халбагаар ууна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ам зайлагч нь 1 минутын дотор шүдний өнгөр, толбо, шүдний чулуу, амны эвгүй үнэрийг арилгана!

Жин хасах байгалийн амтлагчтай тураах ундаа. Та ном уншиж суунгаа жингээ хас!